Downtown Janesville will be filled with excitement for the Janesville Town Square Gran Prix presented by Blain's Farm and Fleet. Racers will enjoy a course that not only showcases Janesville’s scenic location and interesting architecture, but also gives a glimpse of our downtown’s renaissance through the ARISE project. Spectators will experience live music throughout the day at Voigt Music on Main Street. Downtown restaurants and pubs will have plenty of food and drink specials to satisfy every appetite. Families can enjoy a kid’s area focused on healthy and interactive fun. The Rock River runs through the race site and provides a beautiful backdrop for race events. Photos courtesy of Jonathan Nimner.

The best places to view the race will be:

  • Court Street Bridge
  • Milwaukee Street Bridge
  • Intersections of Main and Milwaukee and Franklin and Milwaukee Streets

Download a map of the race route

Race Time CategoryLength
10:05am – 10:30amJunior 9-12 Boys & Girls25 min
10:35am – 11:00amJunior 13-14 Boys & Girls25 min
11:05am – 11:45amCategory 3/4/5 Women, Junior Girls 3/4/5 15-16 & 17-1840 min
11:55am – 12:35pmCategory 4/5, Junior Boys 4/5 15-16 & 17-1840 min
12:45pm – 1:35pmMasters 3/4 40+, 50+, 60+50 min
1:45pm – 2:35pmCategory 350 min
2:45pm – 3:45pmMasters 1/2/3 40+, 50+, 60+60 min
3:55pm – 4:35pmJunior Boys 1/2/3 15-16 & 17-1840 min
4:45pm – 5:45pmPro 1/2 Women60 min
5:45pm – 6:30pmKids Roll45 min
6:30pm – 8:00pmPro 1/2 Men90 min


Cost:  Free for spectators (Free Parking)
Location: Downtown Janesville - - Janesville, WI 53545
Categorized as: Bike
Date(s):  6/26/18